Sisko sitte päätti että näitä tehdään Onnen pojan synttäreille, ja niinhän tehtiin. Hirveessä helteessä tossa tän kuun alussa touhuttiin 3 tuntia keittiössä (pelkästään näiden tekemiseen ei mennyt niin kauan). Kinuskia näihin keittelin yli tunnin ja eikä sekään oikeen sitä valmiiksi saanu. Mutta maistupa sitte kuitenki ihan hyville. En siis ihan yksin näitä väsänny, siskoni sormet on pelissä.

Yhestä satsista tulee n. 20 leivosta. Tehtiin puoltoista kertainen määrä.

250g Voita
1 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja (laitoin pikkasen vähemmän)
1 munan keltuainen.

Sekoita rasva, sokeri, vehnäjauho ja keltuainen notkeaksi taikinaksi. Voitele pienet vuuat taputtele taikina leivosvuokiin. (me tehtiin kertakäyttöisiin eikä poistettu niitä tarjolle laitettaessa.)

Paista keskilämpöisessä n. 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia ja kypsiä. (irroita leivokset vuuista ja jäähdytä)

Kinuskitäyte:

3 dl kermaa
3 dl maitoa
3 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
vaniljatanko (tai vaniljasokeria) Jätin pois tämän kokonaan.
nokare voita

Keitä kinuskia varten maito, kerma, sokeri, siirappi ja halkaistu vaniljatanko, kunnes seos on paksua. Lisää nokare voita.

Täytä leivospohjat kinuskilla, anna jäähtyä. Päälle esim hasselpähkinä tms. Siskon kaapista löytyi Pekaanipähkinöitä. Tarjoa leivokset.