Tämä ohje on Mimmiltä, hieman muunneltuna, ihan vain pikkuriikkisen. Tähän kakkuun piti laittaa päälle kuorrutus, mutta helle tuli vastaan ja näin ollen jäi vain peruskahvikakuksi. Maku olisi varmasti ollut parempaa alkuperäistä ohjetta noudattaen ja/tai kuorrutuksen kanssa. Kakku oli tarjolla Onnen Pojan synttäripöydässä.
Ohje on suoraan Mimmiltä
1 lasillinen hapanta kermaa (tai sitten vähemmän hapanta)
1 lasillinen munia ( suurinpiirtein 4 kpl)
1½ lasillista sokeria
2 lasillista vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
kaardemummaa, kanelia ja inkivääriä -> näitä yhteensä noin 2 tl (Mä laitoin saman verran kaakaojauhetta, joka siis on aivan liian vähän antaakseen makua)
- munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi
- lisätään kerma ja siivilän läpi kuivat ainekset puuhaarukalla tms. sekoittaen
- kakku kannattaa laittaa heti paistumaan 150 - 170 asteiseen uuniin vuoasta riippuen... kypsymisaika noin 1 tunti, tarkista kypsyys tikulla.
- huom. kakkuohjeessa ei ole virhettä, siihen ei tule lisättyä rasvaa ollenkaan.