Ystäviä oli luonani iltaa istumassa ja saunomassa, tarjolla isopussillinen suolapähkinöitä (monen muun tarjottavan lisäksi). Suolapähkinöitä jäi aika paljon, ja siitä se ajatus sitten lähti. Googlen avulla löysin aika montakin mukavaa ohjetta. Tähän nyt kuitenkin päädyin, sillä kaapissa kutkutti myös Ruotsista ostamani nougat. Ohje löytyi Sekasopan Marielta.

Muffinsit toki olisi voinut koristella ja kuorruttaa, mutta näin ne säilyivät kauemmin ja kauniimpana.

SUOLAPÄHKINÄ-NOUGAT-SUKLAAMUFFINSSIT

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

150g voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl levinjauhetta

1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 pkt maraboun dubbelnougatia (85g/kpl) (Käytin siis Ruotsista ostamaani Nougattia n. 125g)

2-3 riviä tummaa suklaata levystä (mulla oli vaaleaa, punaista Fazerin suklaata)

2 dl suolapähkinöitä

0,75 dl maitoa

Pilko tumma suklaa ja nougaa pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa suolapähkinöiden kanssa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva. Sekoita varovasti lusikalla. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää taikinaan, yhdessä maidon ja pähkinäsuklaaseoksen kanssa. Kääntele sekaisin isolla metallilusikalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.