Sillä nimellä ne löytyivät Leivotaan lehdestä sivulta 25. Todella hyvää leipää. Vähän joutuu näkemään kaulimisen kanssa vaivaa, mutta maksaa kyllä palkkansa.

50g voita
5dl vettä
50g hiivaa
3 rkl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
n. 16dl sämpyläjauhoja

Sulata voi ja lisää joukkoon vesi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva kulhoon, kaada hiukan lämmintä vesivoiseosta päälle ja anna hiivan liueta. Sekoita ylijääneeseen vesivoiseokseen siirappi ja suola, lisää sekin kulhoon hiivan joukkoon.
Lisää suurin osa jauhoista samalla alustaen kunnes taikinasta tulee kiinteä ja sileä pallo. Taikina on valmis leivottavaski kun se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja anna kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Levitä leivinpaperi muutaman pellin päälle.
Jaa taikina 20 saman kokoiseen palaan. Leivotakinasta pyöreitä palloja ja kauli sitten pallot litteiksi leipäsiksi leivinpöydällä. Leivän halkaisia saa olla n. 16cm. Nostele leivät leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla 10min.

Paista uunin keskitasolla 3-5 minuuttia. Anna jäähtyä uuninritilällä leivinliinalla peitettynä.