Tämän perhosmuotin ostin jo viimevuonna. Tarkoitus oli silloin tehdä synttäreille pikkuleipiä. Ne jostain syystä jäivät tekemättä, ja tänä vuonna tuo kaunis perhonen sai tilaisuutensa.

Ohje on Mansikkamäestä. Eben ihan oma ohje. Hyvä ohje, hyvä kaulita ja irtosi alustastaan kauniisti. Koska hoppu jo loppuvaiheessa leipomusten kanssa oli niin siksi näissä minun versioissani ei ole nyt mitään koristeita.

Kaneli-sitruunapikkuleivät

150 g margariinia tai voita

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta

2 tl sitruunanmehua

1 tl kanelia (tai halutessa vähemmän)

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja (lisää noin desi kaulittavaan taikinaan)

1 tl leivinjauhetta

 1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Lisää raastettu sitruunankuori ja -mehu. Pese sitruuna hyvin ennen raastamista ja käytä hienoteräistä raastinosaa. Valkoista kuorenosaa ei saa raastaa mukaan, sillä se on kitkerää.

4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos pursotat taikinan pikkuleiviksi, siirrä taikina pursottimeen. Jos kaulit taikinan, laita se jääkaappiin pariksi tunniksi. Kaulittavaan taikinaan voi lisätä hiukan vehnäjauhoja, jotta taikinaa on helpompi käsitellä. Pipareiden teko onnistuu kyllä tällä pehmeämmälläkin taikinalla.

5. Paista pikkuleivät 200 asteessa 10-15 min riippuen koosta ja paksuudesta. Anna jäähtyä ja koristele