Tässä hyviä rieskoja, perinteisille vaihtelua.

Ohje on MAKU lehdestä 3/2010

16-18 kpl

5dl tummaa olutta
1 ps (n. 100g) perunasosejauhetta
50g voita sulatettuna
2 rkl siirappia
2 1/2-3dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/4 tl suolaa

Sekoita perunasosejauhe olueen. Anna turvota 5-10 minuuttia.
Lisää loput aineet ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Vehnäjauhojen määrä riippuu käytetystä perunasosejauheesta (jouduin laittamaan runsaan 3 dl) Taikina saa olla löysää. Jaa taikina 16-18 kokkareeksi.
Taputtele kokkareet leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen n. 1/2 cm paksuiksi pyöreiksi rieskoiksi (käytin ruisjauhoja taputelussa). Pistele rieskat haarukalla.
Paista leivinpaperin päällä pellillä 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.