Open cafessa oli tälläinen ohje, joka on listallani jo pyörinyt hetken aikaan. Nyt vihdoin se pääsi kokeiluun.

Ohje suoraan Opelta.

Pohja

4 munaa

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g margariinia sulatettuna

1 dl maitoa

6 raparperin vartta

 

Toscakuorrutus

100 g margariinia

½ dl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria

½ dl maitoa

125 g mantelirouhetta tai -lastuja

 

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon vehnäjauhot, leivinjauhe, maito ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun halkaisijaltaan 26-28 cm kakkuvuokaan. Paloittele raparperit. Pehmensin raparperinpaloja pari minuuttia mikrossa. Ripottele taikinan pinnalle raparperipalat. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa rasva, sokeri, vehnäjauhot ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita koko ajan. Anna kiehahtaa ja lisää sitten joukkoon mantelirouhe tai -lastut. Kaada kuorrute kakun pinnalle ja paista vielä 10-12 minuuttia.