Namskis! Tämä piirakkaohje jää takuu varmasti käyttöön. Mehevää, kosteaa ja maukasta. Suosittelen. Ohjeen nappasin Hannalta, Hannan keittiöstä.
Feta-Pinaattipiirakka
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja keskenään jo sekoitetut jauhot. Levitä taikina vuuan pohjalle ja hieman myös reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä.
Täyte;
150 g hienonnettua pinaattia
2 kananmunaa
2 dl kermamaitoa
n. 2 valkosipulin kynttä (en laittanut lainkaan)
150-200 g fetajuustoa
Sekoita keskenään pinaatti, munat, kermamaito, valkosipuli ja mahdolliset muut mausteet. Levitä pohjan päälle feta ja kaada seos päälle.
Pinnalle;
Kirsikkatomaatteja
Juustoa
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.