Pikkasen jotain uutta, mutta siltin jotain perinteistä. Tuoreista mustikoista tehtyä.

035-normal.jpg

12-14 annosta

6 munanvalkuaista
3 dl sokeria
2 dl hasselpähkinöitä (käytin valmiiksi jauhettua, n. 1,5dl)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

TÄYTE

3,3 dl kuohukermaa (käytin Flora Vispiä)
3 dl mustikoita

Vaahdiota munanvalkuiaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jämäkkää.

Jauha hasselpähkinät hienoksi jauheeksi ja sekoita jauhoihin ja siivilöityyn kaakaoon. Sekoiuta jauhoseos varovasti nostellen valkuaisvaahtoon. levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteisessä uunissa n. 20 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinliinan päälle jäähdytysritilälle (kumosin puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle) ja irroita leivinpaperi varovaisesti. Anna pohjan jäähtyä peittämättä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon mustikat. Leivtä seos torttuphjalle ja kääri kuten kääretorttu. Säilytä torttua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.