Mummuni täyttää huomenna vuosia. Viimekesän syövän sairastelu ja parantelu on mummulta vieny voimia sen verran ettei enää jaksa keittiössä vatkainten ääressä kauan seisoskella. Ja tottahan minä leivon jos pyydetään. Ihan perus kahvikakkua haluttiin, en kuitenkaan tehnyt vaan halusin käyttää omppuhilloa pois kylmiöstä, sitä kun on vielä aika monta purkkia jäljellä.

1242672441_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

OHJE:

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

2 tl soodaa

200 g voita

1 dl makeaa omenahilloa

2 dl maustamatonta jugurttia (sopii myös esim. päärynäjugurtti)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Sekoita rasvasulaan omenahillo ja jugurtti. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50-60m minuuttia.

Koristelin valkosuklaalla ja isoilla sydän strösseleillä.