Herkkua pääsiäiseen
Ohje Kirsin keittiöstä
2½ dl vettä
200 g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
Kuorrutus:
100 g voita
vajaa 1 pkt tomusokeria
3 rkl sitruunanmehua
Kiehauta, vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Jäähdytä seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä ja tee kuorrutus: sulata voi, lisää joukkoon siivilöity tomusokeri ja lopuksi sitruunamehu (lisää tarvittaessa tomusokeria tai sitruunamehua saadaksesi sopivan paksua kuorrutetta. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele.