Tämän ohjeen bongasin HEI ME LEIVOTAAN lehtisestä jonka poimin K-kaupan kassalta. Kakun tein siskoni Jonathan lastenvaate -kutsuille. Hyvää oli, vaikka näytti kuivakkaalle.

MANGOLLA MAUSTETTU KUIVAKAKKU

Vuokaan:

3 rkl flora Culinessea
0,5 dl korppujauhoja

AINEKSET:

5dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria (mä käytin tanskalaista vaniljasokeria)
2 tl leivinjauhetta
1 dl Flora ruoka -kasvisrasvasekoitetta ( eipä ollu jääkaapissa, korvasin maidolla)
2dl mangososetta (mulla oli Piltin)
3 kananmunaa
3 dl erikoishienoa kidesokeria (laitoin ihan tavallista)
1 dl flora culinessea

KORISTELUUN:

50 g Taloussuklaata

Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita vehnäjauho, vaniliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri., Sekoita ensin jauhoseos kevyesti nostellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita floraculinesse ja Flora ruoka taikinaan - älä vaivaa. Kaada taikinasta puolet vuokaan. Valuta mangosose nauhana taikinaan ja painele sitä kevyesti lusikalla taikinan sisään. Lisää loput taikinasta vuokaan.

Kypsennä uunin alatasolla 180 asteessa 50 minuuttia. Anna kakun vetäytyä foliossa mielellään seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Koristele halutessasi suklaalla.

Itse laitoin Pandan Hurmaava Tumma Peach Passion suklaata päälle sulatettuna. Mielestäni oikein sopivaa tähän kakkuun.