Näin komiaste kuulkaas äitin raparperit kasvoivat jo viime sunnuntaina ( 16.5.10). Kyllähän siitä nyt leipoa piti.

Ohjeen piirakkaan nappasin Pipareista pitsikakkuun kirjasta. Samalla ohjeella ihan varmasti teen mustikoistakin piirakkaa. Pohja ei ollu hössöä, vaan sellaista oikeesti mutusteltavaa.

RUKIINEN RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja:

1 dl sokeria
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kasvisöljyä
1 kananmuna

Täyte:

n 3 raparperinvartta
2dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kasviöljy ja kananmuna joukkoon. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kuori ja pilko raparperit. Levitä ne pohjan päälle. Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään, kaada seos raparperien päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Paistoin 30 minuuttia ja se kiertoilmauunissa riitti oikeinkin hyvin. Tein samantien piirakoita kaksi sillä siskonikin raparperin varret olivat jo niin tuhteja että hänkin halusi oman piirakan. Samaan hyömyyn leivottujen muffinssien ohjetta laitankin sitten myöhemmin.