Tätä voin suositella lämpimästi, vaikka illanistujaisiin tai välipalaksi.

005%20%282%29.jpg

1 pellillinen

POHJA

250g maitorahkaa
250g voita tai margariinia
4 dl jauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kulhossa rahka ja pehmeä voi sekaisin. Lisää jauho-leivinjauheseos.  Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

TÄYTE

300g parsakaalia
3 kananmunaa
3dl kuohukermaa
50g parmesaaniraastetta
150g sinihomejuustoa
100g västerbottenjuustoa raasteena.
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele myös varsi. Kiehauta parsakaalia suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta huolella. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja parmesaaniraaste tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla uunipelti (n. 26x38). Nosta leivinpaperiarkki kostean pyyhkeen päälle ja kaulitse taikina suoraan arkin kokoiseksi levyksi. Siirrä pellin päälle. Pistele pohjaan haarukalla reikinä.

Levitä pohjalle ensin parsakaalit. Murusta pinnalle sinihomejuusto. Levitä päälle juustoraaste ja mausteet. Valuta pinnalle munakermaseos.

Paista 225 asteisessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki ja paloittele.