Kliivialta löysin ihanan pikkuleipä ohjeen, tai oikeastaan montakin. Tämä meni ensimäisenä kokeiluun. Ja voin suositella lämpimästi.

VALKOSUKLAA-PIKKULEIVÄT

Puolitin tämän ohjeen kuten Kliiviakin. Kliivia oli saanut pikkuleipiä 16, itselläni taisi olla 20. Joten monta niitä tulee puolikkaastakin ohjeesta. Jätin suklaan aika isoiksikin paloiksi. Ohje suoraan kopsattu Kliivialta.

250 g valkosuklaata
2 rkl huoneenlämpöistä voita
1,75 dl rypsiöljyä
3 dl ruskeaa sokeria (tai tavallista)
1 iso muna
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
0,5 tl ruokasoodaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi valkosuklaa ja yhdistä jauhoihin vanilliinisokeri ja ruokasooda. Vatkaa öljy, sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sihtaa sekaan jauhot ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Laita taikinaa lusikalla leivinpaperille uunipellille, jätä reilusti tilaa koska keksit leviävät. Paista useammassa erässä n. 15 minuuttia. Uunissani riitti paistoajaksi 12-13 minuuttia, rippuu keksien koosta. Ne ovat uunista otettaessa pehmeitä mutta kovettuvat jäähtyessään. Keksien tulee saada vähän väriä reunoilta ja niiden pitäisi olla amerikkalaiseen tyyliin reunoilta rapeita ja keskeltä aavistuksen sitkeitä.

 

Uuden blogipohjan minulle on tehnyt serkkuni avovaimo, Leipomo Laarsista Laura.