Ristiäisiä varten tein gluteenittomia keksejä. Ohjeesta ei tietenkään tule vain kahta keksiä vaan aikast monta. Osa meni äidin pakkaseen odottamaan vierasta ja osan pistin omaa pakkaseen. Muutama meni ristiäispöytään. Pahmoisia ja mureita pikkuleipiä.

Ohjeen löysin tälläisestä aarreaitasta: Gluteenitonta leivontaa - blogista.

Ohje:

100 g voita

100 g sokeria

2 keltuaista

1 tl vaniljasokeria

250 g Sunnuntain gluteenitontajauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 dl vahvaa kylmää kahvia

Vatkaa voi ja sokeri, lisää joukkoon keltuaiset ja vaniljasokeri hyvin vatkaten (keltuaisten kanssa voi lisätä myös noin lusikallisen jauhoa, jolloin keltuaiset eivät juoksetu niin herkästi). Sekoita taikinaan jauho ja leivinjauhe, lisää viimeisenä kahvi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan jähmettyä kylmässä vähintään tunti. Ota jähmettyneesti taikinasta paloja ja pyöritä ne pellille palloiksi. Paina taikinapalloja hieman litteämmiksi ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat hieman väriä.