Nimi vaihtuu matkalla, vuodenajasta riippuen. Nämä keksit ovat Canelian keittiöstä, jotka hän taas on otanut Maku lehdestä. Canelialla kevätkeksejä, alkuperäisesti pääsiäiskeksejä. Nämä olivat älyttömän hyviä, ja varmaan maistuisi myös ilman noita ranskanpastillejakin. Maistui niin lapsille kuin aikuisillekin.

1735361.jpg

Ohje on suoraan Canelialta:

Kevätkeksit (12-15 kpl) ((Mä sain enemmän, tein varmaan pienempiä))

150 g margariinia
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 100 g ranskalaisia pastilleja

Vatkaa pehmeä margariini ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna huolellisesti vatkaten. Yhdistä kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Pyöritä taikinasta palloja ja taputtele ne litteiksi leivinpaperilla peitetylle pellille; käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Ripottele keksien päälle ranskalaisia pastilleja ja paina ne sormella tai kämmenellä kevyesti kiinni taikinaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia.