Näitä meillä ollaan naposteltu. Ihanan mausteisia, ei kuitenkaan jouluisia.

150g margariinia (tein voihin)
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl siirappia
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten. Lisää siirappi taikinaan. Sekoita mausteet ja sooda vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan vähitellen. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään. Ota taikinasta kerrallaan yksi neljäsosa, pyörittele se tangoksi ja leikkaa tangosta paloja. Pyöritä palat palloiksi ja settele ne pellille leivinpaperin päälle. (16 kpl/pelti). Paina haarukalla pallo matalammaksi niin, että piikeistä tulee pikkuleivän pintaan ristikkäinen kuvio. Paista uunin yläosassa 200 astetta, noin 10 minuuttia.

OHJE on kirjasta Pipareista pitsikakkuun.