Tähän ohjeeseen törmäsin kun piti alkaa leipomaan perinteistä Tiikerikakkua. Eli ei siis tälläkään kertaa Tikrua perinteisesti. Kakku oli hyvää, se matkasi kanssani Ouluun jossa sitä sitten naposteltiin teen ja kahvin seurana.

Ohje löytyy siskolta lainaamastani Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat Kotileivonnaiset.

Perustaikina:

200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tlm leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Suklaataikina:

Puolet perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl rouhittua taloussuklaata (käytin fazerin sinistä)
2 rkl kermaa tai maitoa

Ananastaikina:

Puolet perustaikinasta
3/4 dl ananaskuutioita (käytin murskaa)
1 tl sitruunankuoriraastetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan.

Jaa taikina kahteen osaan.

Sekoita toiseen taikinaan kaakaojauhe sihdaten, suklaarouhe ja  kerma.

Sekoita toisen taikinan joukkoon pieniä ananaskuutioita ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.

Levitä suklaataikina voidellun ja korppujauhotetun rengasvuaan pohjalle. Levitä päälle ananastaikina.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa, alimmalla ritilätasolla 55-60 minuuttia.

Toivottavasti kakku on kyläilypaikassani syöty loppuun. Huijasin meinaan ystävääni että kakussa on vain sitruunainen vaaleaosa, hän kun ei ole ananaksen ystävä... Nyt ainakin paljastuin, viimeistään.