...mutta kuitenkin niin perinteistä...

Meillä kävi taas vuoden odotetuimmat vieraat. Ja pitipä tietenkin pyöräyttää kahvipöytään tarjottavaa.

1239685200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PERSIKKATOSCA

Ohje on kirjasta SUOSITUIMMAT KOTILEIVONNAISET

Pohja:

100g voita
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 iso purkki persikoita

Kuorrutus: (Jonka minä tein kaksinkertaisena, suosittelen)

3/4 dl sokeria
50 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
50g mantelilastuja

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotellen varovasti voisulan kanssa. Sekoita taikina kevyesti ja kaada tasapohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (itselläni oli tupperwaren silikonivuoka pyöreä 2,4litraa) Paista kakkua 180 asteessa noin 30-40 min. (tuossa vuuassa 30min riitti oikein hyvin.)

Valuta persikat hyvin.

Mittaa kattilaan mantelilastuja lukuunottamatta kaikki  kuorrutteen aineet. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Ota seos liedeltä ja lisää mantelilastut.

Ota kakku uunista, levitä persikan puolikkaat kakulle ja peitä ne toscaseoksella. Paista kakkua vielä 10 minuuttia.

SUOSITTELEN TESTAAMAAN!