ostin itselle ihanan Pullahiiren makeat kakut kirjan. Eilen sain Zumba ystäviltäni Kinuskikissa leipoo kirjan syntymäpäivälahjaksi. Voi kuinka paljon on taas luettavaa ja kaikkea ihanaa kokeiltavaa. Pullahiiren kirjasta kokeilin jo kardemumma kakkua. Taivaallista. Teki mieli maistaa jo pala ennen vieraita, mutta maltoin.

Pinta on vaalea, luulenpa että johtuu mannasuurimoista kakkuvuuan jauhotuksessa.

OHJE:

2 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
3 dl kiehuvaa vettä
200 g voita
(tomusokeria)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Sulata voi ja nosta jäähtymään. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Kiehauta vesi. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen vettä ja kuivia aineita. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu voi. Sekoita massa tasaiseksi.

Voitele 2 litran vuoka ja kaada massa vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. coctailtikulla.

Kumoa paiston jälkeen kakku ritilälle jäähtymään. Siivilöi tomusokeri jäähtyneen kakun päälle hunnuksi.