... tai ei viimeiset, mutta mun vapaa-aika on lähtenyt karkuun, näin ollen loput mustikat saavat jäädä metsään. Samalla ohjeella tein viimevuonna, ja hyvää oli silloinkin. Tässä nyt uusintana:
VANILJAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaura- tai ruislesettä (Käytin kauraleseitä)
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl vaniljajogurttia
Väliin:
3 dl pakastettuja mustikoita (mulla tuoreita ja n. 4dl)
Pinnalle:
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta. Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla paistoritilätasolla 30-35 minuuttia.