SUKLAAJUUSTOKAKKU UUNISSA

001.jpg

POHJA:

150g voita
1dl sokeria
1muna
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

Valmistapohja vatkaamalla voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Painele taikina tasaisesti 24-26cm irtopohjavuan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE:

450g tuorejuustoa
250g mascarpone juustoa
2dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
3munaa
160g suklaatuorejuustoa
n.150g maitosuklaata paloina

Valmista täyte vaahdottamalla hetki tuorejuustoa, mascarponea ja sokeria. Lisää sitten munat ja kerma sekoita, älä vatkaa enää. Siirrä täytteestä kolmasosa toiseen kulhoon, ja sekoita siihen suklaatuorejuusto. Kaada maustamaton täyte pohjan päälle vuokaan, lisää siihen päälle suklaatäyte ja sekoita haarukan avulla täytteet sekaisin. Lisää pinnalle suklaanpaloja. Halutessasi voit niitä vähän upottaa syvemmälle. 

Paista uunissa 175 astetta, alatasolla, noin tunnin verran. Suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tummumisen estämiseksi. Sammuta uuni ja anna juustokakun kypsyä jälkilämmössä n. 20-30minuuttia. 

Juustokakun pitää tuntua reunoilta tiiviiltä jakeskustasta saa olla vähän höllyvää. Juustokakku jähmettyy ja tiivistyy jäähtyeessään. Anna kakun jäähtyä ennen vuuan irroittamista.

Ohje on napattu TÄÄLTÄ Unelmaa leipomassa -blogista.