Taasen bongasin ihanan ohjeen Mimmiltä.
Siskoni meinas että sama ohje löytyisi Seitsemäntähden leivontakirjasta, en ole tarkastanut, mutta jotenkin samantyyppinen ainakin kuulemma.
Näiden maku on oikein loistava. Ja taikinamäärästäkin tuli yli 60 piparia, joten syömistä riittää, vaivattoman "työn" jälkeen.
Tästäpä pukkaan vielä ohjetta:
PIPARPÄHKINÄT
250 g voita tai margariinia
200 g sokeria
1 kananmuna
1 rkl siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
400 g vehnäjauhoja
koristeeksi: hasselpähkinän puolikas sydän/ pikkuleipä tms.
Valmistaminen:
- vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina hyvin , jotta siitä tulee tasaista taikinaa
- voit antaa taikinan tekeytyä kylmässä tai leipoa heti ( minäkin leivoin heti) pyöreiksi palloiksi, koristeet päälle ja pikkuleivät paistumaan 175 - 200 C keskitaso n. 10 min.
- jäähdytä tasaisella alustalla