Tämän jäätelön ohjeen bongasin jo ennen pääsiäistä. Tein sen pakastimeen valmiiksi. Syötyä se kuitenkin tuli vasta muutama viikko sitten lastenvaate-kutsujen vieraiden kanssa.

Ohje on Pirkan.

Tämä on tehty Tupperwaren taikavuokaan.

APPELSIINIJÄÄTELÖ

1 l  vaniljajäätelöä
1 dl appelsiinitäysmehua (käytin itse puristamaani appelsiininmehua)

1 dl appelsiinimarmeladia
 

1. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita keskenään appelsiinimehu ja marmeladi. Kaada puolet seoksesta rengaskakkuvuoan pohjalle.

2. Pehmitä jäätelö kulhossa notkeaksi. Lusikoi jäätelö vuokaan ja painele tasaiseksi. Kaada päälle loput appelsiiniseoksesta. Peitä vuoka foliolla ja pakasta seuraavaan päivään.

3. Ota vuoka huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Upota vuoka reunoja myöten kuumaan veteen hetkeksi ja kumoa jäätelörengas tarjoiluvadille. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

 

 Jos käytät Tupperwaren vuokaa niin: laita kansi vuokaan ja vuoka pakastimeen. Siellä se säilyy (jos kukaan ei syö) muutaman kuukauden.

Tää oli ihanaa, raikasta. Tuli tiikerijäätelö mieleen. Itse en ole appelsiinimarmelaadin ystävä, ja mielestäni kaupan appelsiinituoremehu on aivan liian vahvaa (näin on vatsani kertonut). Siksi siis tein itse puristetusta mehusta. Liitto kuitenkin toimi ja pala jos toinenkin tuli napattua.

*******

Terveisiä sinne pikkuveljeni työpaikalle että kyllä täällä päivitellän, ja nyt ois listalla muutama ei kakkubloggauskin, tämän lisäksi. Kiirettä on vaan pitäny :)