...tai paremminkin omenoita jäljellä. Tämän ohjeen bongasin Kirsin omenaviikolta.

VIKKELÄ OMENAPIIRAKKA

1974508.jpg

(Täyte pääsi vähän tummaksi, eikä levinny niin kauniisti kuin Kirsin)

HYVÄÄ OLI!

75 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 omenaa
2 rkl rouhittuja manteleita

 Päälle:

1 kananmuna
1 dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita joukkoon sokeri, kerma, muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Asettele taikinalle omenanlohkot ja sirottele niille mantelirouhe. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita keskenään muna, kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos puolikypsän piirakan päälle. Kypsennä vielä uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.