Tuossa joku viikko sitten siskon kanssa leivottiin oikein paripäivää. Sisko vei leivonnaisherkkukorin lahjaksi jota varten urakoitiin. Kaikesta ei tullut kuvia, ja joitakin tuo systeri sitten teki ihan ilman mua. Mimmiltä lainattiin ohjetta Suklaa-Appelsiinikakkuun. Koska tosissaan tehtiin monelaista leivonnaista tehtiin tuo Mimmin ohje kahteen litran vetoiseen silikonivuokaan.

Toinen siinä sitten teen ja muutaman kyläilijän kanssa hävisikin nopeasti suihin. Ohje suoraan Mimmiltä. Sen verran muutosta että Mimmi oli käyttänyt Marianne cushia jonka me jätimme pois ja tilalle laitoimme tummaa suklaata.

Suklaa-appelsiinikakku

200 g rasvaa (käytimme voita)

200 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

puolen appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori ( tai osta kuoriraaste valmiina)

0.5 dl appelsiinin mehua

0.25 dl maitoa ( nesteitä ei saa sekoittaa keskenään, jotta ei juoksetu)

200 g rouhittua tummaa suklaata

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, neste+kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- lisää suklaat ja sekoita varovaisesti sekaisin

- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa  (silikonista ei tarvitse jauhottaa)  150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä ( kuiva tikku = kypsä kakku). Pienempiä kakkuja ei tarvitse paistaa tuntia, n. 45 minuuttia riittää.

 - Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se varovaisesti ritilälle/vadille.

* * * * **

Pyöräytimme myös muutamanlaisia pikkuleipiä. Ainoastaan näistä on kuva ja nekin jo löytyvät blogistani. Nämä ovat vaaleampia, sillä näihin laitoimme maitokaakaojauhetta.

Ohje löytyy TÄÄLTÄ.