hieman muunneltuna. Ohje kirjasta Pipareista pitsikakkuun.

Itse kakku:

1 1/2 dl maitoa
225g voita tai margariinia
3 munaa
3dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Kiehauta maito ja rasva kattilassa, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, ja vehnäjauho keskenään, lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita jäähtynyt maito-rasvaseos varovasti joukkoon. Paista kakku voidellussa kakkuvuuassa 180 astetta, n. 40-50 minuuttia.

Laitoin virosta ostamaani Hasselpähkinä kuorrutusta kakun päälle. Ohjeessa neuvotaan seuraavanlainen kuorrutus:

50g voita
4rkl Keitettyä kahvia
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Sulata voi kattilassa, lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri voihin. Koristele kakku valuttamalla kakun päälle.