Herkkuhetkeen hyvän teen kanssa.

Pohja:

3 munaa
1 1/2dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1/2 dl mantelilastuja

Pane uuni kuumenemaan 225 astetta. Vaahdota huoneen lämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.

Levitä taikina lieivnpaperilla peitetylle uuninpannulle. Ripottele mantelilastut pinnalle. Paista uunin keskitasolla n 6 min.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortun pinnalta. Torttulevy saa jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

Täyte:

1 tlk aprikooseja
1 dl vispikermaa
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 rkl sitruunanmehua

Valuta aprikoosit ja kuutioi ne. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto, aprikoosikuutiot, sokeri, vaniliinisokeri ja sitruunanmehu keskenään. Levitä täyte torttupohjalle. Rullaa torttu pitkän sivun suuntaisesti leivinpaperia avulla tiukaksi rullaksi.

Torttu saa vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista. Viipaloi torttu tarjoiluvadille.