Hassua miten näin epäonnistunut kakku voikaan maistua näin hyvälle!

Kakun tarina lähtee siitä että Latino tanssin opettajani kertoi tekevänsä suklaa-suolapähkinäkakkua joka on vieraiden suosikki. Pyysin ohjetta mutta en malttanut odottaa vaan googletin. Tälläisen ohjeen löysin. No kakkuni kuitenkin lätistyi täysin, kuorrutteen tomusokeri jäi kokkareihin, kuorrute tietenkin kaikki valui kakun keskelle.

Mutta maku...aaahhh....mmmm...

1967705.jpg

Suklaa-suolapähkinäkakku

3 munaa
2dl sokeria
200g Fazerin sinistäsuklaata
150g voita
2dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2dl suolapähkinöitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen sulatettua suklaata, margariinia ja jauho-leivinjauhe-seosta. Sekoita taikinaan suolapähkinät. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 40 minuuttia.

Kuorruta suklaalla
100 g suklaata
1rkl margariinia
½dl kahvia ja
1/2-1dl tomusokeria


Suklaa, kahvi, ja margariinikuumennetaan mikrossa, annetaan jäähtyä lisätään½ - 1dl tomusokeria ( niin että saadaan levittyvää tahnaa) sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään jäähtyneen kakun päälle.


Koristele suolapähkinöillä

Tässä kuva vielä ennen mun kuorrutusta, vaikka hieno kraateri kyllä näkyy tuossa kuorrutetussa kakussakin. Mä kyllä kokeilen tätä vielä joskus uudestaan. Saattaa meinaan johtua siitä, että paistoaika olisi saanut olla suosiolla 10min pidempi ennen kuin edes kokeilee onko kypsää.

1967732.jpg