Olen sairastellut viikon. Sunnuntaina kuvittelin olevani terve, keitin omenamehua mehumaijassa, elämäni ensimmäistä kertaa, sekä kattilallisen hilloa, jota teen joka vuosi ihan perinteisesti. Kuumeeni kuitenkin nousi ja sairaloma jatkuu. Eilen illalla kuitenkin leivoin omenapiirakkaa jota mieleni on tehnyt koko kipeenä olon ajan.

TÄTÄ TEEN JOKA VUOSI MONTAKERTAA, EHKÄ PARAS OMENAPIIRAKKA IKINÄ

OMENA-TOSCAPIIRAKKA

(Pellillinen)

1875529.jpg

Pohja:

4 munaa

2dl sokeria

5dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl sulatettua margariinia tai voita (käytin voita)

1 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. jäähtynyt rasvasula skä maito. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.

Kuori ja viipaloi omena. (en kuori kun otan omasta puusta) Laso omenaviipaleet taikinan päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin keskitasolla 10min.

KUORRUTUS:

100g margariinia tai voita (käytin voita)

1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl maitoa

100g mantelirouhetta (loppui hieman kesken, laitoin mantelilastuja loput)

Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon mantelirouhe.

Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan päälle. Tasoita tarvittaessa VAROVASTI lastalla.

Paista piirakkaa uunin ylimmällä tasolla vielä 10-12min.

OHJE ON KAI KAARINA ROINISEN KIRJASTA. Mulla on sivu äitini kirjasta kopiotuna, tarkistan kirjan häneltä. lisään tiedon myöhemmin.