Tein toistamiseen sitruunaleivoksia, nyt kun on omablogi niin saan vihdoinkin laittaa ne esille. Itse pidän suunnattomasti näistä, ei liian makeaa mutta kuitenkin makeaa... niin minä ja mielipiteeni.

Ohje on Kirsin keittiöstä ja Kirsi on sen ottanut Lumikin luomuksista, ja hän on taas ottanut sen.... niin tämä menee... ohjeita toinen toisiltamme.

Olen miettinyt tästä appelsiini versiota, ja sopivan paikan tullen aion sen toteuttaa, kunhan joku kutsuu itsensä meille kylään, pääsee maistamaan.

1311474.jpg

Tässä siis ohje:

Pohja:

2 ½ dl vettä

200 g margariinia

2 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

5 ½ dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

1½ tl soodaa

1 dl maustamatonta jogurttia

2 kananmunaa


Kuorrutus:

100 g margariinia

 vajaa 1 pkt tomusokeria

3 rkl sitruunanmehua

sitruunaströsseleitä


Kiehauta vesi ja sitruunanmehu kattilassa. Lisää voi ja anna jäähtyä. Sekoita suola, sokerit, jauhot sekä sooda sekaisin keskenän ja lisää sitruuna-voiseos jauhojen sekaan. Lisää kananmunat ja jogurtti. Sekoita hyvin. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa, lisää tomusokeria vähitellen hyvin sekoittaen. Tee melko tönkköä seoksesta. Lisää lopuksi sitruunanmehu ja sekoita nopeasti. Kaada pohjan päälle ja tasoita hyvin. Ripoittele pikaisesti päälle vielä sitruunan makuisia strösseleitä. Leikkaa leivoksiksi, kunnes kuorrutus on jämähtänyt pinnalle.

 

Mieleeni on tullut että hieman suurempi kuorrutteen määrä saattaisi olla hyvä, nyt se on jotenkin jämpti. Vai enkö vaan tee sitä oikein?