Oltiin kummipojalla iltaa istumassa juhannuspäivänä. Viemiseksi vein Ullan toffeesuklaapaloja, minä tosin tein sen kakun malliin, saa sitten jokainen ottaa sellaisen palan kuin tykkää. Mulla nuo toffeenapit uppos pohjaan, eikä niistä siis juuri ollut iloa ja makua. Mutta taivaallisen hyvää tämä siltin oli. Tässä ensin kuva tuon kakun pohjasta.

1668609.jpg

TOFFEESUKLAAKAKKU

1668622.jpg

  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vanilliinikreemijauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 150 g sulaa voita
  • 1 rulla toffeesuklaanappeja

(Kostutus:)

  • 1 dl 10% sokerivettä
  • 10- 15 tippaa rommiaromia (Minä kostutin raparperi-mansikkamehulla)

Kuorrutus:

  • mansikkatomusokeria
  • vettä
  1. Vatkaa huoneenlämpiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen vuorotellen maidon kanssa.
  3. Lisää lopuksi sula rasva ja sekoita varovasti.
  4. Voitele noin 20 x 20 cm:n vuoka ja kaada massa kakkuvuokaan.
  5. Painele suklaanapit kakkumassaan kakkuvuoan pohjaan asti.
  6. Paista +175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä ja kostuta suklaapalat halutessasi, mikä ei ole välttämätöntä.
  8. Kuorruta mansikkatomusokeri-vesiseoksella. Sekoita tomusokeriin vähin erin vettä kunnes kuorrutteesta tulee hyvin levittyvää. Voit sihdata pinnalle vielä tomusokeria!