Olen suklaan ystävä mutta en kypsytetyn banaanin ystävä. Kakku oli kyllä oikein kuohkea ja kostea. Ja suklaasattumat kruunaa kokonaisuuden.
Ohje on kirjasta Suosituimmat kotileivonnaiset (Heli Bergius)
120g voita tai margariinia
2dl sokeria
2 munaa
3 banaania
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1tl vaniljasokeria
5dl vehnäjauhoja (mä käytin kakkujauhoja)
1/2 tl suolaa
3/4tl soodaa
1 1/2-2 1/2 dl suklaarouhetta (mä jätin maitosuklaasta rouhiessani myös hieman suurempia paloja)
Vatkaa voi j asokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Murskaa banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan. Lisää myös hunaja, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeisenä suklaarouhe.
Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa n. 45-50min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jäähdytä vuuassa.