Tätä piirakkaa olen tehnyt jo kahdesti, molemmat syötyjä. Nyt vasta saan pivitettyä. Tästä tuli kerta heitolla suosikki omppupiirakka, entisen Omena-ansan tilalle.

1 1/2dl maustamatonta jugurttia/piimää/kermaviiliä.
1 1/2 dl sokeria
1 dl öljyä
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 limetin raastettu kuori
1/2 limetin mehu

Päälle

2 omenaa (oman puun omenoita menee kyllä huomattavasti enemmän, kun ovat pienempiä.

Kuorrutus

2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 limetin mehu
1 tl vaniljasokeria

Sekoita jugurtti, sokeri, öljy ja kananmunat keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä limetin raastettu kuori ja mehu. Kaada massa voidellun, halkaisijaltaan 24-26 cm piirakkavuuan pohjalle. Kuori omenat ja lohko viipaleiksi. Aseta ne täytteen päälle.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään, kaada seos omenaviipaleiden päälle.

Paista uunissa alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.