Hankin itselleni Tupperwaren silikonisen piirakkavuuan. Monen moista silikonista ihmettä jo löytyykin kaapista, mutta tämä vielä puuttui. Nyt kun siihen tuli kiva ruskea väri ja oli tarjouksessakin niin päätin satsata. (eihän näitä piirakkavuokia vielä montaa ole....)

1242398259_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein vuokaan siskolle piirakkaa. Piirakka oli ollut oikein hyvää ja sisko oli yksinään syönyt monta palaa. Ohje kuulostaa hyvin sipuliselta, mutta maku ei ollenkaan ollut liian sipulinen.

1242398324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KINKKU-SIPULIPIIRAKKA

Pohja:

100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:

200g savukinkkua
1sipuli
2 dl kermaa
2 munaa
1 dl Creme Bonjuor cuisine sipulisekoitus
100g juustoraastetta

Mittaa jauhot ja suola leivontakulhoon, lisää pehmennyt voi. Nypi voi sormin jauhojen joukkoon, jotta saat murumaisen seoksen. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi-älä vaivaa. Laita taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.

Silpu sipuli. Sekoita munat, kerma ja cuisine.

Painele taikina matalan piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa, uunissa n. 15minuuttia. Levitä puolikypsälle pohjalle kinkku- ja sipulisilppu. Kaada päälle kerma-munaseos ja levitä juustoraaste päälle. Jatka paistamista puolen tunin ajan, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hyvän värin.

Vuoka toimi loistavasti. Hieman hankala siirrellä, mutta piirakan sai vuuasta siirrettyä pois, tarjoilua varten.