Tämä jäädyke on odottanut tarjoiluvuoroaan mansikka-ajasta asti. Ostinison kasan mansikoita ja osan pakastin, osan valmistin pakkaseen herkuiksi. Iloitsen muuten tästä vuoden ajasta, mutta kuvat ei nyt sitte onnistu millään!

Mansikkajäädyke

4 kpl kananmunan keltuaisia

1½ dl sokeria

3-4 dl mansikkasosetta (ihan yhtä hyvin käy mustikka, vadelma, persikka...) 

4 dl vatkautuvaa kermaa 

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi. Lisää mansikkasose ja viimeisenä kermavaahto nostellen keltuiaisvaahtoon.. Kumoa jäädykeastiaan. Pakasta seuraavaan päivään. Säilyy siis pitkään, mikäli on pakastettu kannellisessa astiassa.

Tarjolle pantaessa ota jäädyke pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla. Mun oli jäässä vielä tunninpäästäkin, kuvitelma oli laittaa strösseleitä päälle, mutta eihän ne siihen tartu jos pinta on ihan jäässä. Maku oli siltin loistava!