Tätä meni myös kummityttöni juhliin. Jännitti melko kovasti kun olen yhden ainoan aikaisemmin tehnyt ja sekään ei onnistunut. Mutta tää onnistui ja hyvää oli.

Valitettavasti en saanut kuvaa sisuksesta sillä kakku tarjoiltiin juhlassa. Vaikka niin teki mieli kaivaa kamera, hillitsin ja hallitsin kuitenkin käytöstavat. Sisus oli ihanan tahmeaa ja pehmeää. Ohje on Fazerin mutta itse bongasin ohjeen Marilee leivoskelee blogista. Kopion suoraan ohjeen sieltä.

 

Ainekset

  • 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata (käytin taloussuklaata)
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Tee näin

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.

Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.