Juhlatar oli tehnyt aivan liian houkuttelevaa kakkua. Tartuin ohjeeseen ja en pettynyt. Kakku olin meillä jo tarjolla Pojan 8 -vuotis syntymäpäivillä. Tarjoilen nyt tämän teille.

Ohje suoraan kopiotu Juhlattarelta. Häneltä näette hienot vaihekohtaiset teko kuvat. Minä tein kakun Tupperwaren Kakkutasoon, joten ohje siihen piti suurentaa puolitoistakertaiseksi.

 

1 pkt (200g) Kantolan Safari orginal suklaahippukeksejä

(jätä keksipaketista noin 3kpl koristelua varten!! )

75g voita

vaahtokarkkeja

suolapähkinöitä


Vuoraa n.20cm halk. olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit muruiksi ja sulata voi. Sekoita keksinmurut ja voi sekaisin. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Ripottele pohjan päälle pieneksi leikeltyjä vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä ja painele niitä hieman pohjaan kiinni. Nosta pohja täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Täyte:

1 prk 2 ½dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 prk 2½dl Flora vispiä

1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

kaakaotomusokeria, tavallista tomusokeria

½ levyä (125g) tummaa leivontasuklaata

5 liivatelehteä

3-4rkl vettä


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota flora vispi napakaksi vaahdoksi, ja vaahdota myös vaniljakastike vaahdoksi. Vaahdota vaahdot erillisissä astioissa.

Mausta vaniljakastike tavallisella tomusokerilla ja sekoita sekaan maustamaton tuorejuusto. Mausta flora vispi kaakaonmakuisella tomusokerilla.

Sulata liivatelehdet pienessä määrässä n. 3-4rkl vettä.

Sekoita kaakaotomusokerilla maustettu flora vispi vaniljatuorejuusto-vaahtoon, lisää sekaan myös sulatettu suklaa ja viimeiseksi ohuena norona liivateseos.

Sekoita täyte hyvin sekaisin.

Kaada osa täytteestä (n. 1/3 osa) vuokaan pohjan päälle. Ripottele täytteen pinnalle vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Tee toinen samanlainen kerros, eli 1 osa täytettä ja päälle vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä.

 

Kaada lopputäyte päälimmäiseksi ja koristele se suolapähkinöillä, paloitellulla tummalla suklaalla, vaahtokarkeilla ja keksinmuruilla. Nosta kakku jääkaappiin ja anna sen hyytyä yön yli.

Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjolle