Äidillä oli Tupperware esittely. Leivoin sinne Ruoka Pirkan ohjeella:

KELTAINEN PASHATORTTU

POHJA:

1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

TÄYTE

4 liivatetta
1 tlk (2dl ) vispikermaa
2 tlk maustettua rahkaa, sitruuna
1 dl rusinoita
1/2 dl mantelirouhetta
2 tl vaniliini sokeria
2 rkl säilyketölkin lientä

PINTA

3 liivatetta (mä laitoin 4)
1 tlk (n. 400g)  säilykeaprikooseja
1 dl säilyketölkin lientä
2 rkl säilyketölkin lientä

1. Kinnitä leivinpaperi irtopohjavuuan (halk. 24cm) pohjan ja reunan väliin.
2. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 200 asteessa 6 minuuttia. Torttupohja saa jäähtyä vuuassa. Irrota pohja vuoan reunasta veitsellä.
3. Täytettä varten pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma., Sekoita joukkoon sitruunarahka, rusinat, manteli ja vaniliinisokeri.
4. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Siirrä vuoka jääkaappiin.
5. Valmista tortulle pinta. Pane liivatteet pehmenemään. Soseuta sauvasekoittimella aprikoosit ja 1dl tölkin lientä tasaiseksi soseeksi. Kuumenna tilkka säilyketölkin lientä ja liuota liivatteet liemeen.
6. Kaada liivate seos ohuena nauhana, nopeasti sekoittaen hedelmäsoseen joukkoon. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Peitä foliolla ja anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli. Ennen vuuan reunuksen poistamista irrota torttu reunaa pitkin ohuella lastalla. Siirrä torttu tarjoiluvadille.

Suosittelen lämpimästi!