Juuri sinä aamuna kun mun piti käyttää reseptiäni taatelikakun tekemiseen, vuodatus oli pois käytöstä. Niinpä sitten tein Valion ohjeella. Ihan hyvää tästäkin tuli. Näitä kakkuja tein pari poikien uimavalmentajille.



1 pak. kiveettömiä taateleita
2 dl glögiä

1 dl sokeria
200g voita
2 munaa
1dl kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
1tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja


Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä, mehussa tai kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 15 min taateleista riippuen. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella

Lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan.

Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa n. 60 min. Peitä kakku leivinpaperilla, kun paistoaikaa on jäljellä 15 - 20 min ettei pinta tummu liikaa.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua