Pupuillaan nyt sitten kunnolla. Ostin ison säkin porkkanoita, ja nyt lykkään sitä joka paikkaan. Raastetta on vedetty jo monen ruuan yhteydessä, ja nyt päätin tehdä Porkkanaleivoksia. Anopin eduksi täytyy sanoa, että jatkossa saatan edelleen tyytyä hänen tekemiinsä. Ihan putkeen ei mennyt.

1325673.jpg

(Kuva on onneton, kun tuo kamera ei suostunut yhteistyöhön, piti käyttää hätävaraa, ja laatu on sen näköistä)

....siis PORKKANALEIVOKSET

Pohja:

200g leivontamargariinia

2 1/2 dl fariinisokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl mantelirouhetta

1/2 tl suolaa

1rkl kanelia

2 tl vaniljasokeria

3 tl soodaa

4 dl hienoa porkkanaraastetta

1 tlk (227g) ananasmurskaa valutettuna

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään. Vatkaa sula rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet ja porkkana raaste sekä ananasmurska vuorotellen, useammassa erässä. Sekoita vain sen verran että ovat hyvin sekaisin. Levitä tasaiseksi uuninpellille, paista 200 asteessa keskitasolla 20minuuttia.  Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

200g Philadelphiajuustoa

150g voita

n. 275 g tomusokeria

Anna aineiden lämmetä huoneen lämmössä. Sekoita ne notkeaksi tahnaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta

 

En siis millään malttanut odottaa tarpeeksi kauan voin pehmenemistä, ja niinpä kuorrutteeni on hieman kökköinen. Sekä pohja kun tuli uunista oli jäänyt kuhmuraiseksi. Mutta maku oli kyllä kohdallaan! Täytyy sanoa että onneksi en tehnyt tätä ekaa kertaa juhlapöytään. Menee tämä omanväen kesken. Taidanpa soittaa siskolle naapuriin!