Eli se raparperiaika. Olis melkeen pitäny tehä niinku Kirsi viime syksynä. Pitää Raparperiviikko, Kirsillä oli omenaviikko ja se oli oikein hauska seurattava. Mutta siis tässä teille oikein hyvä ohje taas vinkiksi. Mä tykkäsin tän pohjasta, hieman erilainen kuin aikaisemmat kokeiluni. Ohje on Pirkka lehdestä 6-7 2009
HELPPO RAPARPERIPIIRAS
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl fariinisokeria (tai sokeria)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
Täyte:
5-6 dl raparperipaloja
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dö sokeria
1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin, lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
2. Levitä päälle raparperipalat
3. sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia.
Tuli muuten tehtyä yks piirakka TÄLLÄKIN, joka vuotisella ohjeella, mutta kuvaamatta jäi. Suosittelen!