Eilen olin ahkera. Aamutuiman kauppareissun jälkeen leivoin Mässykakkua, keitin porkkanasurvoksen joulua varten, leivoin porkkanan keitinliemestä leipää, ompelin neljä pipoa, yhdet plyyssihousut, leikkasin tilkkuja lisää tulevaan päiväpeittoon. Ahkera siis, kaiken päätteeksi luin uusinta Leena Lehtolaista yöhön klo 00.28 asti. Pakko oli saada se loppuun. Nyt on väsy, aamusta väsäilin ajoissa vanhimman tukkaan nutturaa luistelukuvausta varten. Nyt tuossa pöydällä odottaa Tuija Lehtisen uusin ja koneella auki suklaa-suolapähkinäkakku, yksi pipokin pitäs vielä tehdä. Noita pipoja saa muuten tilata multa 7€ hintaan...

MÄSSYKAKKU

(Ohje Jack Bauerilta)

1961133.jpg

(muunneltuna siihen mitä karkkeja löytyy meidän kaapista)

2 rkl murukahvia<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

3 dl kermaa

100g sulatettua voita

2 munaa

6 dl (390 g) jauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 ½ tl leivinjauhetta

2 ¾ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

  n. 80 g Fazer Pätkis -patukkaa

Cloetta suklaatoffeenappeja

1 dl Rainbown suklaarakeita

Sekoita hyvin keskenään 2 rkl kiehuvaa vettä murukahvin kanssa, lisää kerma. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja lisää kerma-kahviseos, Vatkaa munat ja sokeri, lisää voi-kermakahviseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Yhdistä jauhot. Lisää jauhoseos joukkoon, sekoita kevyesti ja lisää joukkoon pilkotut suklaat ja rakeet. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa kakku varovaisesti hieman jäähtyneenä.