On ne munkit täälläkin leivottu. Nyt ekaakertaa kunnon ohjeella eikä millään pikaohjeella. Nämä munkit ovat parempia vielä seuraavana päivänä kuin pikamunkit. 

Ohjeen nappasin paikallislehdestä.

MUNKKIRINKILÄT

(20 munkkia)

2,5 dl maitoa
0,5 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 8 dl vehnäjauhoja
50g pehmeää voita

Paistamiseen: Kasviöljyä tai munkinpaistorasvaa

Pinnalle: hienoa sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista ja vatkaa hetki saadaksesi hyvän sitkon. Alusta taikinaan loput jauhot ja rasva. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Muovaa taikina tangoksi ja jaase 20 osaan. Pyörittele pulliksi ja anna kohota leivinliinan alla. Tee kohonneeseen pullaan reikä etusormella ja pyörittele sitä suuremmaksi.
Kuumenna öljy padassa, paista kaksi tai kolme munkkirinkilää kerrallaan kauniin ruskeiksi. Käännä munkit paistamisen puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperille.
Kierittele lämpiminä sokerissa.

VAPPUILOJA KAIKILLE VIELÄ TÄKSIKIN PÄIVÄÄ!!!