Äidin, oisko, Kotiliedestä bongattu ohje. Pitipä sitten rikkoa herkkulakkoa huolella ja pyöräyttää tälläisiä. Alkuperäisessä ohjeessa oli banaani, mutta meillä ei pidetä kypsennetystä banskusta, ja vinkkinä ohjeessa oli että sen voi korvata porkkanaraasteella.

PORKKANA-KANELIMUFFINIT

150g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
2 dl maitoa, piimää tai kermaviiliä
2 dl sokeria laitoin ruskeaa sokeria 1,5dl
1 dl porkkanaraastetta tai 1 banaani soseutettuna
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rusinoita tai pähkinöitä, laitoin hasselpähkinää
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

KUORRUTUS:

200g sulatejuustoa (käytin tuorejuustoa)
4 dl tomusokeria

KORISTEEKSI

Kanelia

Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita joukkoon munat, maito ja sokeri. Lisää soseutettu banaani tai raastettu porkkana. Sekoita kuivat aineet keskennän ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina amerikanmuffinivuokiin.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia ja jäähdytä.

Sekoita sulatejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus lämpimien muffinien pinnalle niin että juusto sulaa hieman ja jähmettyy tasaiseksi.

Koristele ripauksella kanelia