On ollu sellanen täytekakkumaratoni että välillä jotain muuta. Jääkaappi oli aika tyhjä ja piti saada evästäkin töihin päätin pyöräyttää siitä mitä on suolaisen piirakan.

TONNIKALAPIIRAKKA

1472659.jpg

Pohja on Kirsiltä:
3,5 dl vehnäjauhoja<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />


½ dl leseitä (laitoin neljänviljanhiutaleita)


2 tl leivinjauhetta


½ dl juoksevaa margariinia


1,5 dl maitoa

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva sekä maito.  Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa pyöreän piirasvuoan pohja ja reunat taikinalla.

Täyte:

1 purkki tonnikalaa

Persiljasilppua

1/2 purkkia ananasta

Kuivattua sipulia

mustapippuria

paprikajauhetta

2 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Valuta tonnikalasta enin öljy pois. Levitä tonnikala, sipuli, ananas ja persiljasilppu pohjan päälle. Sekoita juusto, munat ja maito keskenään,lisää joukkoon mausteet, kaada täytteen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.