Meidän pojilla on molemmilla nimpparit tällä viikolla. Tänään sitten piti tarjoilla vähän nimpparikakkua vaikka ei meillä niin nimppareita juhlitakaan. Mutta olipahan syy miksi leipoa :)

Tämä kakkuohje on ollut tuossa pöydällä jo hetken, nyt sitten vihdoin pääsin kakkua kokeilemaan. Alussa ihmettelin miksi tähän ei tule liivatetta, no tämä ei todellakaan tarvitse sitä. Kun kakku oli valmis ihmettelin sen mataluutta, mutta kun kakkua maistaa ymmärtää miksi sen ei tarvitse olla korkea. Maku on erinomainen, mutta vie kyllä makean nälän jo pienestäkin palasta.

Ohjeen olen ottanut työkaverini lehdestä, muistaakseni Me Naisista. Varma en tästä kuitenkaan ole.

APPELSIINI-SUKLAAJUUSTOKAKKU

1437591.jpg

175g suklaahippukeksejä

30g voita

200g suklaata

1 appelsiini

400g tuorejuustoa (mulla philadelphiaa)

1dl kermaa

Ohjeessa käsketään sekoittaa sokeri appelsiinikuoriraasteeseen ja 2 dl appelsiinin puristettua mehua, mutta omastani puuttuu koko sokeri. Laitoin siis ehkä 2 rkl sokeria. En ole varma olisiko koko sokeria edes tarvittu.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Pingota reunuksen yli. Nuiji keksit muruiksi ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimurut tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan, levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Sulata suklaa, raasta appelsiininkuori, purista mehu (2 rkl). Sekoita sokeri, kuoriraaste ja mehu hiukan jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa juustonotkeaksi, lisää siihen kerma ja suklaaseos.

Kaada täyte pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Koristele.