Onnistuin löytämään täydellisen Chocolate Chip Cookiesin ohjeen. Kuva vaan unohtu kun lähdin keksien kanssa matkaan, muistin kun oli viimeinen purkissa...

007%20%283%29.jpg

Sillekin kävi näin, pienen kummityttöni nopeat sormet veivät (ihan luvalla).

009%20%284%29.jpg

Ohjeesta tulee n. 30 kpl.

170g voita huoneen lämpöisenä
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 vehnäjauhoja
2 tl maissijouhoja
1 tl ruokasoodaa
 3 dl karkeasti rouhittua suklaata

Rouhi suklaa. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja maissitärkkelys kulhossa ja jätä odottamaan.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, n. 5 min.
Lisää muna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla kuohkeaksi.

Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Cookieseja tulee kaksi pellillistä. Laita molemmille pelleille leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Ota kahdella pikkulusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä vähän väliä, eivät leviä mahdottoman paljon. Älä litistä palloja.

Paista uunin keksitasolla 8 minuuttia kunnes keksien reunat ovat saaneet aavistuksen väriä. Keksit ovat todella pehmeitä ottaessasi ne uunista. Siirrä ritilälle jähtymään.

Pidin keksien taikinamaisuudesta ja olivat vielä muutaman päivänkin jälkeen hyviä. Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa.