Pitihän sitä nyt tuossa loppukesästä nyt pakkaseen yksi mustikkajäädyke tehdä odottelemaan tarjolle tulemisen tilaisuutta. Jokunen viikko sitten se pääsi lautaselle tarjolle, ja ystäväpiirini sitä maistelemaan.

Ohjeitahan mustikkajäädykkeeseen löytyy vaikkaja kuinka. Tämän ohjeen kuitenkin nappasin Kokeilevasta keittiöstä. Siellä jäädykkeeseen oli laitettu mustikkasurvosta, minä taas laitoin kokonaisina, koska oli tuoreista vasta poimituista marjoista kyse. Ja vastapoimituilta ne tuossa jäädykkeessäkin maistui.

MUSTIKKAJÄÄDYKE

Ainekset:


3 keltuaista


1 dl sokeria


2 dl kevytvispiä


250 g maitorahkaa


2-3 dl mustikkasurvosta (laitoin siis kokonaisia tuon 3 dl)


1 tl vaniljasokeria

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Soseuta mustikkasurvos sauvasekoittimella tasaiseksi. Yhdistä kaikki ainekset varovasti sekoittaen, mausta vaniljasokerilla. Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan. Anna jäätyä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään tai ainakin useita tunteja.

Ota "sulaamaan" n. 20 minuuttia ennen tarjoillua. Koristele halutessasi.